Ciasto jogurtowe z zatopionym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować białka ze szczyptą soli, potem z cukrem, dosypywanym stopniowo. Następnie dodawać po żółtku i miksować. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem. Mieszać na niskich obrotach miksera, dodając też jogurt. Na koniec dodawać powoli olej i zmiksować ale nie za długo. Około 1/3 ciasta rozsmarować do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
2.masa serowa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serem i jogurtem. Przesiać tam budynie i zmiksować. 1/2 masy serowej, kłaść kupkami na ciasto w blaszce.Między serem powkładać 1/3 ciasta.
3.Następna warstwę poukładać naprzemiennie do wyczerpania składników.
4.Piec ok.60-70 min. w 175 *C.
5.polewa-Czekoladę rozpuścić nad parą z masłem i trochę z mlekiem. Polać i rozsmarować na zimnym placku. Kroić jak dobrze stężeje.
Komentarze