Ciasto jogurtowe z dżemem z aronii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dżem z aronii mam rzadki, wlać do miski dżem i wsypać kisiele, wymieszać.
2.Do miski wlać jogurt naturalny nie gęsty, kubek opłukać i do sucha wytrzeć - do kubka wsypywać suche składniki, na koniec wlać kubek oleju.
Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, cukier waniliowy opakowanie, wlać olej rzepakowy, wbić jajka i mikserem krótko tylko połączyć składniki na wolnych obrotach
3.Forma silikonowa niska okrągła 26 cm, ciasto wylać do formy, na ciasto łyżką nakładać aronię (po upieczeniu góra będzie spodem), piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół.
4.Ciasto piec około 55 minut, na ciemno złoty kolor, w formie ciasto dobrze wystudzić aby aronia stężała, nakryć talerzem formę, odwrócić i zdjąć formę z ciasta, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Komentarze