CIASTO JOGURTOWE Z CZEREŚNIAMI Z KOMPOTU

4.5 (196 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, delikatne ciasto z dodatkiem czereśni z kompotu. :) Oczywiście można użyć innych owoców - również świeżych. :)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    duży jogurt typu greckiego (330 g),
    2 szklanki mąki,
    szklanka cukru,
    3 jajka,
    1/2 szklanki oleju,
    opakowanie cukru wanilinowego,
    3 łyżeczki proszku do pieczenia,
    łyżka bułki tartej,
    1/2 kg czereśni z kompotu (można użyć innych owoców - również świeżych),
    cukier puder (opcjonalnie).
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto jogurtowe Ciasto

Ciasto jogurtowe z czereśniami z kompotu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier ubijam z jajkami, dodaję do niego jogurt i olej, mieszam.
    Następnie wsypuję do masy mąkę, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy, dokładnie mieszam.
    Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wylewam masę.
    Masę posypuję bułką tartą przesianą przez sitko. Na wierzchu układam owoce.
    Piekę przez godzinę w 180 stopniach (u mnie z termoobiegiem).
    Po przestygnięciu ciasta posypujemy je cukrem pudrem - jeśli go używamy.

Porady

UWAGA! Jajka i jogurt MUSZĄ mieć temperaturę pokojową! ŚREDNICA TORTOWNICY: 21 CM.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować