Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i lekką glazurą z galaretki.

4.5 (148 ocen)

  • 50 min

Szybkie i bardzo proste ciasto. Może służyć jako przekąska do popołudniowej kawy ;)

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:

    * 160 g jogurtu naturalnego
    * 2 szklanki mąki
    * niepełna szklanka cukru
    *4 jajka
    * pół szklanki oleju
    * 3 i pół łyżeczki proszku do pieczenia
    * szczypta soli
    * jedna galaretka brzoskwiniowa
    * puszka brzoskwiń w syropie
    * cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i lekką glazurą z galaretki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać. Do produktów dodać jogurt naturalny, olej i jajka. Całość zmiksować na gęstą masę. Następnie wlać do foremki i wstawić do piekarnika na 40 min w temperaturze 180 st. C.
  • 2. Brzoskwinie wyjąć z puszki i odsączyć z syropu.
    Galaretkę wykonać według instrukcji na opakowaniu. Gdy się rozpuści- wstawić ują w zimne miejsce do ostudzenia.
  • 3. Po ostygnięciu ciasta ułożyć na nim pokrojone owoce i zalać galaretką. Odstawić w zimne miejsce, do stężenia.

Porady

Jeżeli chcemy, aby brzoskwinie skąpane były w galaretce,a nie tylko nią przykryte- należy rozpuścić więcej opakowań. Zamiast brzoskwiń możemy użyć innych owoców, np. truskawek czy wiśni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować