Ciasto jogurtowe

4.5 (159 ocen)

  • 20 min

Pyszne, mięciutkie ciasto na bazie jogurtu z dodatkiem owoców, które można wykorzystać zarówno świeże jak i mrożone. Bardzo polecam!

  • 20 min

Składniki:

  • Blaszka o wymiarach 25x40cm
    6 jajek
    500g jogurtu greckiego
    5 szklanek mąki pszennej
    1,5 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    32g cukru waniliowego
    Ok. 500g mało soczystych owoców np. maliny, borówki, śliwki
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować na jasną puszystą masę z cukrami. Następnie stopniowo wkładać jogurt, olej. Na koniec partiami wsypywać mąkę przesianą z proszkiem. Ciasto przelać do blaszki pokrytej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec ok. 60 minut w 180, do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować