Ciasto jogurtowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ciasto błyskawiczne. Puszyste rozpływa się w ustach.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    150g jogurtu naturalnego

    2/3 szklanki oleju

    2 szklanki mąki

    1 szklanka cukru

    4 jajka

    3 łyżeczki proszku do pieczenia

    szczypta soli

    cukier puder do posypania

Ciasto jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Piekarnik rozgrzać do temp. 180stopni.

    2. Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, cukier, szczyptę soli i 3 łyżeczki proszku do pieczenia.

    3. Następnie dodać jajka, olej i jogurt naturalny, miksować 3 minuty na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji.

    4. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy o wymiarach 25-28 cm, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 min.

    5. Upieczone i wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy