Ciasto jogurtowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i delikatne za sprawą jogurtu. W wersji wzbogaconej można ułożyć na upieczonym cieście pokrojone brzoskwinie z puszki lub truskawki i zalać ulubioną galaretką.

  • 60 min

Składniki:

  • - 150 g (mały kubek) jogurtu naturalnego,
    - 2 szklanki mąki,
    - 2/3 szklanki oleju,
    - szklanka cukru,
    - 4 jajka,
    - 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
    - szczypta soli,
    - cukier puder do posypania,
    - tłuszcz i mąka do formy.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto jogurtowe Desery

Ciasto jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier,
    szczyptę soli, jajka, olej i jogurt. Całość miksuj około 3-4 minut na
    najwyższych obrotach, aż ciasto będzie gładkie.
    Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką, przelej ciasto.
    Wstaw na 40-50 minut do nagrzanego do 180 st.C piekarnika, aż będzie
    złociste z wierzchu. Wyjmij z piekarnika, wystudź, posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.4 (171 ocen)

szybkie ciasto jogurtowe

To może cię zainteresować