Ciasto jogurtowe

4.5 (189 ocen)

  • 30 min

Ciasto jogurtowe jest delikatne, pyszne w smaku oraz szybkie i tanie :)

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaja
    1.5 szkl cukru
    2 i 1/4 szkl mąki
    1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
    12 łyżek oleju
    12 łyzek wody

    Masa:
    2 duże jogurty owocowe (jogobella)
    2 bite śmietany (w proszku + mleko- w/g przep na opakowaniu)
    2 galaretki (czerwone)
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: jaja ubić z cukrem. Dodawać po kolei, mąkę wymieszaną z
    proszkiem do pieczenia, wodę i olej.
    Piec ok 25 min w temp 180 C. Blaszka prostokątna 25 x 36
    Masa: Mleko ubić z Bitą śmietaną. Do ubitej śmietany dodać jogurty
    oraz stężałą galaretkę.
    Ostygnięty biszkopt przekroić na pół i przełożyć masą. Udekorować
    według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować