Ciasto jeżynowa pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę roztapiamy na małym ogniu. Herbatniki kruszymy, np. w moździerzu. Mieszamy z margaryną. Ciasto wykładamy na dno formy o sr. 24 cm wyłożonej pergaminem.
2.Jeżyny miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. wrzatku i lekko studzimy. Śnieżki przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Miksujemy z musem jeżynowym. Dodajemy zelatyne i cukier puder. Mieszamy.
3.Masę wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Układamy biszkopty. Wierzch dekorujemy polewa przygotowana zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstawiamy do schłodzenia.
Porady
Na wierzch ciasta zamiast biszkoptów warto ułożyć jeżyny lub maliny. Polewę czekoladową można zrobić z gorzkiej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej.
Komentarze