Ciasto jak puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy wykładam biszkoptami.
Galaretki zalewam w sumie 500 ml wrzątku, zostawiam do przestudzenia.
Śmietankę ubijam z cukrem na sztywno.
Do dużej miski przekładam twaróg, chwilę miksuję i dostaję galaretkę. Następnie dodaję śmietankę, i delikatnie mieszam szpatułką.
Masę serową przelewam na biszkopty, najlepiej to robić na 2 razy, tak aby biszkopty nie wypłynęły na wierzch. Ja najpierw przelewam 1/3 masy, i wkładam na 10 minut do lodówki, a następnie wylewam resztę.
Ciasto przekładam do lodówki i chłodzę, najlepiej całą noc.
Szykuję kokosową posypkę. Na patelni rozgrzewam masło z cukrem trzcinowym, dodaję wiórki i smażę, aż wiórki staną się brązowe i intensywnie pachnące. Chwilę studzę i posypuję nimi wierzch ciasta.
Komentarze