Ciasto jagodowo-jogurtowe

4.5 (175 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 3 godz. 20 min

Lekkie jagodowo-jogurtowe ciastko. Polecam

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • Masa z jagodami:
    4 jogurty naturalne każdy po 400 g
    300 g czarnych jagód,umytych i osączonych
    1/2 szklanki cukru pudru
    9 łyżeczek żelatyny
    1/3 szklanki gorącej wody
    cukier wanilinowy
    Galaretka:
    200 g czarnych jagód
    4 łyżeczki żelatyny
    3 łyżki cukru pudru
    1/4 szklanki gorącej wody
    2/3 szklanki zimnej wody
    Dodatkowo:
    biszkopty lub herbatniki
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ciasto jagodowo-jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie masy z jagodami:
    Żelatynę rozpuścić, ciągle mieszając w 1/3 gorącej wody. Następnie odstawić do ostygnięcia.Blachę o wym. 25x28 wyłożyć folią spożywczą i poukładać biszkopty lub herbatniki. Jagody zmiksować na mus,dodać cukier puder,cukier wanilinowy i wymieszać. Dodać jogurt i rozpuszczoną żelatynę. Wszystko razem jeszcze raz wymieszać. Wyłożyć na blachę i wstawić do lodówki.
    Wykonanie galaretki:
    Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Jagody zmiksować,dodać cukier puder i zimną wodę. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Wylać na masę jogurtową. Ponownie wstawić do lodówki. Smacznego
    Ciasto przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Przepis dnia Czwartek 17.07.2014r http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=24

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować