Ciasto jabłkowo-dyniowe

4.5 (193 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne ciasto jabłkowo-dyniowe. Idealne na jesienne wieczory

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki oleju
    2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody spożywczej
    1 cukier waniliowy
    4 jabłka
    10 dag pestek dyni
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto jabłkowo-dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić białka.
    Dodać cukier i cukier waniliowy. Cały czas ubijać i dodać następnie żółtka, olej, mąkę, proszek do pieczenia i sodę.
    Jabłka pokroić w kostkę 0,5cm. Wsypać do ciasta pestki dyni i jabłka.
    Piec około 50 min w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować