Składniki na ciasto:
520 g mąki pszennej
125 g margaryny
1 łyżka kakao
3 jajka
100 g cukru
60 ml śmietany
1 łyżeczka sody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Składniki na masę:
700 ml mleka
200 g cukru
1 margaryna
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 jajka
250 ml śmietany 18 % tłuszczu
2 łyżki budyniu waniliowego
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto HIT
1.
Z podanych składników zarabiamy ciasto.
Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 1 godz. Po schłodzeniu dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy i wykładamy do blachy.
Pieczemy po 15- 20 minut w temp. 170 stopni. Studzimy.
MASA:
Jaja miksujemy ze śmietaną, cukrem, budyniem i mąką.
Mleko zagotowujemy z margaryną. Do gotującego się mleka wlewamy masę jajeczną i chwilę gotujemy, cały czas mieszając, aż zgęstnieje.
Kakaowe blaty przekładamy ciepłą masą.
blat kakaowy+¼ ciepłej masy itd ostatnia warstwa to warstwa masy
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze