Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką

4.43 (200 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu ciasto na herbatnikach z masą śmietankową i krówką. Polecam wypróbowanie przepisu.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże paczki herbatników,
    puszka masy krówkowej,
    600 ml śmietany 30%,
    250 g serka mascarpone,
    2 łyżki żelatyny,
    czekolada,
    wiórka kokosowe.
Wystaw ocenę:

4.43 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Krówki

Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużą blaszkę wykładamy warstwę herbatników.

    Smarujemy połową masy krówkowej.
    Na masę wykładamy herbatniki.
    Śmietanę ubijmy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i mieszamy.
    Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.
    Studzimy i łączymy dokładnie z masą.
    Masę wykładamy na herbatniki.
    Na masę śmietankową wykładamy herbatniki, następnie pozostałą część krówki.
    Przykrywamy herbatnikami.
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
    Polewamy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi.
    Schłodzimy w lodówce minimum 2 godziny.



    Smacznego ;)

Porady

Możem użyć czekoladowych herbatników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować