Ciasto herbatnikowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciekawe połączenia smaków:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 paczki dużych herbatników
    1 paczka krakersów
    1 masa krówkowa
    1 budyń waniliowy lub śmietankowy
    1/2 l. mleka
    1 kostka masła
    1 słoik dżemu porzeczkowego
    1/2 l śmietany 30%
    2 śmietan fixy
    1 łyżka cukru waniliowego
    płatki migdałowe

Ciasto herbatnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na mleku ugotować budyń i gdy przestygnie połączyć z masłem.
  • 2. Dno formy wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki wylać masę budyniową. Następnie druga warstwa herbatników i masa krówkową.
  • 3. Kolejna warstwa to krakersy, posmarować je dżemem porzeczkowym.
  • 4. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym i śmietan fixami. Wyłożyć śmietanę na warstwę z dżemem. Wierzch posypać płatkami uprażonymi na patelni

Komentarze

Podobne przepisy