Ciasto gorące jak lava - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 st.
2. W misce mieszamy suche składniki: mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i sól.
3. Dodajemy następnie mleko z olejem i dokładnie mieszamy.
4. Powstałą masę przekładamy do ceramicznego/żaroodpornego naczynia i wyrównujemy jego powierzchnię.
5. W małej misce łączymy kakao i cukier, wysypujemy je bezpośrednio na ciasto i zalewamy gorącą wodą.
6. Ciasto pieczemy przez około 35 - 40 minut.
7. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy ciasto kilka minut, aby lekko wystygło.
8. Nakładając ciasto, każdą porcje oblewamy sosem, który powstał na dnie formy.
8. Ciasto podajemy z dodatkiem bitej śmietany lub gałką ulubionych lodów.
Smacznego!
Porady
Nie należy przerywać wlewania wrzątku do naczynia!
Komentarze