Ciasto francuskie ze śliwkami

4.44 (190 ocen)

Błyskawiczne ciasto dla niezapowiedzianych gości.

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 24x30cm:
    1 opakowanie ciasta francuskiego ( u mnie świeże-275g)
    ok. 1/2kg śliwek
    1 żółtko+1 łyżka mleka do posmarowania wierzchu
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.44 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto francuskie ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastem wyłożyć dno blaszki zawijając jego boki do góry. Spód nakłuć widelcem. Ułożyć połówki śliwek, ciasto posmarować żółtkiem
    zmieszanym z mlekiem. Piec 20- 30 minut w 200 stopniach. Po ostygnięciu posypać pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować