Ciasto francuskie z czekoldą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i banalne w wykonaniu, a robi efekt! :)

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego,
    tabliczka czekolady - u mnie z bakaliami,
    jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto francuskie z czekoldą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na środek ciasta francuskiego wykładamy całą czekoladę.
  • 2. Nacinamy ciasto na ok 2 cm paski pod kątem do czekolady z obu stron.
    Zawijamy górę i kolejno kawałki ciasta francuskiego - raz z lewej, raz z prawej, aby powstał warkocz.
  • 3. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na około 23-25 minut do zarumienienia.

Porady

Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe! Można użyć każdego rodzaju i smaku czekolady!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować