Ciasto francuskie z czekoladą

  • wyświetlono: 1878 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

W kilka chwil można przyrządzić idealny dodatek do kawy. Wystarczy ciasto francuskie i tabliczka czekolady.

Ilona0426
  • 20min

Składniki

- ciasto francuskie
- tabliczka czekolady (gorzka lub mleczna)
- żółtko jajka

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto francuskie z czekoladą

  • 1. Ciasto francuskie delikatnie cienką warstwą smarujemy prawdziwym masłem. Dzielimy je na kwadraty lub prostokąty, na środku kładziemy kawałeczek czekolady i zawijamy ciastem. Tak przygotowane ciasteczka smarujemy żółtkiem i kładziemy na wcześniej wyłożoną blaszkę papierem do pieczenia.
    Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut.

Porady

1. Nie musimy smarować masłem ciasta francuskiego, ale dzięki temu ciasto będzie lepiej przyklei się do siebie przy owijaniu kawałka czekolady i da na lekko maślany posmak.

2. Możemy również posmarować ciasto zamiast masłem to żółtkiem jajka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto francuskie z kremem

Dodane przez: Izabela77

Ciasto francuskie z kremem

Ciasto dla miłośników ciasta francuskiego...

Truflowe

Dodane przez: kochampiec

Ciasto truflowe z białą czekoladą

Dla wielbicieli białej czekolady...

francuskie z owocami

Dodane przez: joanna1974

Ciasto francuskie z owocami

w mojej lodówce zawsze jest ciasto...

Ciasto cukiniowe z czekoladą

Dodane przez: juchab

Ciasto cukiniowe z czekoladą

Bardzo podzielne ciasto, miękkie,...

Ciasto francuskie z jabłkiem

Dodane przez: eluchap

Ciasto francuskie z jabłkiem

Ciasto francuskie z jabłkiem

image-08lkmhh

Dodane przez: anula-d

Ciasto z kawałkami czekolady

Najlepsze drugiego dnia