Ciasto francuskie z farszem z kaszy orkiszowej

0 (0 ocen)

Kasza orkiszowa zawiera dużo błonnika i białka, ma jeszcze sporo innych zalet. Dziś u mnie w kuchni kasza orkiszowa w połączeniu z morelami, miętą, migdałami i serem pleśniowym a wszystko to otulone ciastem francuskim.

Składniki:

  • 2 torebki ugotowanej kaszy orkiszowej
    2 opakowania ciasta francuskiego
    suszone morele
    świeża mięta
    migdały
    ser z niebieską pleśnią
    sól i pieprz do smaku
    jajko do posmarowania wierzchu
    kminek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ciasto francuskie z farszem z kaszy orkiszowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie torebki kaszy orkiszowej ugotować według przepisu na opakowaniu. Gdy lekko przestygnie wrzucić do miski. Dodać pokrojone listki mięty, posiekane migdały, pokrojone w kostkę suszone morele oraz ser z niebieską pleśnią. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty. Na każdy nakładać porcję farszu, brzegi podociskać. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem (jeśli ktoś lubi). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

    Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni, potem zmniejszyć do 180 i piec jeszcze przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować