Ciasto dyniowo-marchewkowe
Składniki:
- mąka: 3 szklanki
- proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
- soda oczyszczona: 1 łyżeczka
- sól: 1 szczypta
- masło: 200 gramów
- cukier: 1 szklanka
- jajka: 3 sztuki
- dynia zmiksowana i ugotowana: 1 szklanka
- marchew starta na tarce o grubych otworach: 1 szklanka
Ciasto dyniowo-marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Wymieszać mąkę, proszek, sodę i sól.
-
2.
W oddzielnej misce utrzeć masło z cukrem.
-
3.
Dodać do masy maślanej jajka,papkę z dyni, startą marchewkę i wymieszać.
Na koniec połączyć zawartość obu misek.
-
4.
Piec w dużej formie (20x30cm) 30min w 180st.C.
Komentarze