Ciasto dyniowe z cynamonem

4.5 (168 ocen)

  • 60 min

Ciasto dyniowe, bez glutenu i bez jajek, dla alergików lub dbających o linię. Zdrowe, smaczne i aromatyczne, bez smaku dyni, bo jako uniwersalne warzywo przejmuje smaki i aromaty innych składników.

  • 60 min

Składniki:

  • • 3 szklanki dyni startej na drobnych oczkach
    • 1,5 szklanki mąki gryczanej
    • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    • 3/4 szklanki cukru - u mnie z palmy kokosowej
    • 1/2 szklanki oleju
    • 2 jajka
    • 1 mały jogurt naturalny
    • 1 łyżeczka cynamonu
    • 1 płaska łyżeczki sody
    • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Bezy

Ciasto dyniowe z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Wymieszać osobno mokre i suche składniki.
    • Do mokrych składników wsypać suche i dokładnie wymieszać.
    • Ciasto wlać do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
    • Piec w 180 st.C przez 40 minut.
    • Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować