ciasto dyniowe z bakaliami

2.6 (5 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

Pyszne ciasto z dużą ilością rodzynek i włoskich orzechów. Miękkie, wilgotne, pachnące przyprawą do piernika, a przede wszystkim - bardzo łatwe do przygotowania. Wystarczy składniki wymieszać łyżką i gotowe, nie potrzebujecie nawet miksera. Polecam :-)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka posiekanych orzechów
    1 szklanka rodzynek
    1 1/2 łyżeczki sody
    1 łyżka domowej przyprawy do piernika
    3 jajka
    1 szklanka puree z dyni
    2/3 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

2.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasta z warzyw Puree

Ciasto dyniowe z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Puree z dyni, jajka i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Wszystkie suche składniki, w tym rodzynki i orzechy, wsypuję do drugiej miski, mieszam i dolewam mokre. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników. Ciasto przekładam do keksówki (28x9) wyłożonej papierem do pieczenia. wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 50 minut (do "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować