Ciasto Dwukolorowe

0 (0 ocen)

Jadłam je u mojej cioci i mi posmakowało:)

Składniki:

  • 3 szkl. mąki
    4żółtka
    1/2 szkl. cukru
    1 kostka margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szkl. cukru pudru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    2 łyzki śmietany
    2 łyzki kakao
    1 słoik dżemu porzeczkowego
    1 jabłko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ciasto dwukolorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, proszek, cukier zagnieść z żółtkami , margaryną i śmietaną.
  • 2. Ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao a 2 schować do zamrażalnika
  • ciasto 3. Blachę 25x35 cm wyłożyć papierem, dno wylepić jedną częścią ciasta.ponakłuwac widelcem
  • dzem 4. Posmarować dżemem
  • jablko 5. na to zetrzeć jedno jabłko- cieniutkie plasterki.
    Wstawic do nagrzanego na 180stopni piekarnika na 10 minut
  • kulki
6. Z ciasta kakaowego uformować niewielkie kuleczki i ułożyć na podpieczonym cieście
  • piana 7. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Piane rozsmarować na cieście i zetrzeć na nią ciasto z zamrażalnika ( moje za mało się zmroziło i jest poskubane)
  • ciasto kruche 8. Piec 60 min w 170 stopniach C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować