1.Ubijamy białka na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy na przemian wodę i oliwę po łyżeczce. Potem mąkę z proszkiem i kakao. Na koniec ubitą pianę z białek.Ciasto pieczemy około 30 min.
Następne rozrabiamy 1 galaretkę w 3/4 szklanki wody. Ubijamy 1/2 l śmietany z 3 łyżkami cukru pudru pod koniec ubijania wlewamy wystudzoną galaretkę. Wylewamy na zimny biszkopt. Odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Rozrabiamy żelatynę - fix zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie ubijamy pozostałą śmietanę. Gdy śmietana będzie ubita dodajemy nutellę i żelatynę wylewamy na śmietanę gruszkową. Gruszki obieramy, kroimy w plastry układamy na śmietanie. Dwie pozostałe galaretki rozrabiamy w dwóch szklankach wody. Tężejącymi galaretkami zalewamy gruszki.
Komentarze