Ciasto drożdżowe ze śliwkami i brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Robiąc ciasta w lecie zawsze wykorzystuje sezonowe owoce

  • 20 min

Składniki:

  • CIASTO:
    1 szklanka mleka
    8dkg drożdży
    2 łyżki cukru
    3 szklanki mąki
    1/2 szklanki oleju
    szczypta soli
    4 jaja
    cukier wanilinowy
    1/2 szklanki cukru
    KRUSZONKA:
    mniej niż pół margaryny
    1cukier wanilinowy
    1 szklanka mąki
    1/2 szklanki cukru
    3 łyżki wiórek kokosowych
    DODATKOWO:
    około 1kg śliwek
    około 5 brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto drożdżowe ze śliwkami i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • poukładane owoce 1. 1 szklankę mleka łączymy z 8 dkg drożdży i 2 łyżkami cukru. Jaja ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników, na końcu dodajemy połączone wcześniej składniki (mąka,drożdże,cukier). Wylewamy ciasto na blaszkę, układamy owoce ( śliwki skórką do ciasta)
  • kruszonka 2. posypujemy kruszonką
  • gotowe ciasto 3. pieczemy przez 45 min w 160 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Owoce Śliwki Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować