Ciasto drożdzowe z rabarbarem

5 (154 ocen)

super ciasto, lekko kwaskowe :)

Składniki:

  • 14 g drożdzy suchych ( dwa opakowania po 7 g )
    pół szklanki cukru
    pół opakowania cukru waniliowego
    pół szklanki oleju
    2 szklanki mąki
    pół szklanki mleka
    3 jajka
    szczypta soli
    ok. 5 łodyg rabarbaru
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto drożdzowe z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy drożdże,cukier,cukier waniliowy,olej,mąkę,mleko,jajka ,szczyptę soli i miksujemy wszystkie składniki mikserem. Odstawiamy na 30 min. pod przykryciem.
    Rabarbar obieramy i kroimy w paski. Połowę dodajemy do ciasta. Resztą posypujemy wierzch.
    Wlewamy ciasto do tortownicy ( ja mialam taką średnią ).
    Na wierzchu ukladamy rabarbar. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 50 min. ( Sprawdzać patyczkiem czy jest juz suche )
    Posypać cukrem pudrem i zjeść:)))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować