Kto lubi ciasta drożdżowe ? mam dziś dla was fajny przepis który wymyśliłam samodzielnie, jeżeli was zaciekawił zapraszam pod podanym linkiem na blog aby dowiedzieć się co i jak wykonać
Ciasto drożdżowe " pawie oczka " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski dodać wszystkie składniki na ciasto i wyrobić do połączenia składników, następnie dodać roztopione masło ostygnięte i nadal wyrabiać, jeżeli będzie nadal się kleić dodać dwie łyżki mąki, odstawić aby odpoczęło a zarazem podrosło
2.Podrośnięte ciasto lekko rozwałkować wysmarować dowolnym kremem a na krem ułożyć w odstępach cukierki
3.Ciasto zwinąć na długość blaszki 35/12 wyłożoną papierem, postawić ciasto do wyrośnięcia a po wyrośnięciu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem, rozgrzać piekarnik na 180 stopni
4.Piec przez 50 minut a 30 minut przed końcem nakryć folią. Upieczone wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia
Komentarze