Ciasto drożdżowe na serku Danio z porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Drożdżowe ciasto, które dzięki dodatku serka staje się przyjemnie wilgotne i puszyste. Kruszonka przyjemnie chrupie, a owoce nadają całemu ciastu przyjemnej świeżości

  • 20 min

Składniki:

  • Blaszka 25x35cm
    Ciasto:
    150g serka waniliowego np. Danio
    450g mąki
    25g drożdży
    100ml mleka ma być ciepłe
    6 łyżek oleju
    1 łyżka cukru
    4 łyżki miodu
    1 jajko
    300g czerwonej porzeczki

    Kruszonka:
    100g mąki
    50g cukru
    50g roztopionego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto drożdżowe na serku danio z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Drożdże rozetrzeć z cukrem. Serek delikatnie podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki połączyć razem i zarobić gładkie, elastyczne ciasto, przełożyć go do blaszki pokrytej papierem do pieczenia. Pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia swojej objętości. Po tym czasie posypać owocami i kruszonką. Piec ok. 30 – 40 minut w 180 stopniach.
  • 2. Kruszonka: Składniki kruszonki zagnieść palcami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować