Ciasto drożdżowe bez wyrabiania, z serem i jabłkami

4.48 (147 ocen)

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Dość długo się na nie czeka ale warto

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Pół kostki drożdży
    Cukier waniliowy
    Pół szklanki cukru
    3 jajka
    Pół szklanki oleju
    Pół szklanki mleka
    2.5 szklanki mąki pszennej
    2 Kostki sera białego
    3 duże jabłka
    Dodatkowo 3 łyżki cukru
    Kruszonka:
    Pół kostki masła
    4 łyżki cukru
    Pół szklanki mąki
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto drożdżowe

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania, z serem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki układamy w misce w podanej kolejności. Pomijamy ser i jabłka. Odstawiamy na 3 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie mieszamy ciasto i odstawiamy Jeszcze na 15 minut. Przekładamy do prostokątnej formy, rozprowadzamy. Na wierzchu układamy ser wymieszany z cukrem i jabłka że skórka pokrojone w plastry. Zagniatamy kruszonkę i posypujemy nią wierzch ciasta. Pieczemy około godziny w 180 stopniach.

Porady

Ciasto możemy posypać cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować