Pół kostki drożdży
Cukier waniliowy
Pół szklanki cukru
3 jajka
Pół szklanki oleju
Pół szklanki mleka
2.5 szklanki mąki pszennej
2 Kostki sera białego
3 duże jabłka
Dodatkowo 3 łyżki cukru
Kruszonka:
Pół kostki masła
4 łyżki cukru
Pół szklanki mąki
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania, z serem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki układamy w misce w podanej kolejności. Pomijamy ser i jabłka. Odstawiamy na 3 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie mieszamy ciasto i odstawiamy Jeszcze na 15 minut. Przekładamy do prostokątnej formy, rozprowadzamy. Na wierzchu układamy ser wymieszany z cukrem i jabłka że skórka pokrojone w plastry. Zagniatamy kruszonkę i posypujemy nią wierzch ciasta. Pieczemy około godziny w 180 stopniach.
Komentarze