ciasto drożdzowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

bardzo łatwe w wykonaniu-smaczne

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kostka drożdży
    Szczypta soli
    1 cukier migdałowy
    0,75 szklanki cukru
    0,75 szklanki oleju
    4 jaja (rozbić jak do jajecznicy)
    0,75 ciepłego nie gotowanego mleka!
    4 szklanki mąki

Ciasto drożdzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Całość odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Przykrywając ciepłym ręcznikiem i odstawiając w ciepłe miejsce.
    Całość po 1 godzinie mieszamy drewniana łyżką. Lewamy na blacze. Pieczemy około 20-30 minut 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy