Ciasto Delicja

3 (1 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pyszny biszkopt makowo-kokosowy, budyniowy krem i galaretka- połączenie idealne. Przepis na blaszkę o wymiarach 25x34

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 białek+ 3 żółtka
    szklanka cukru+ 10 łyżek cukru
    3 łyżki maku
    20 dag wiórków kokosowych
    2 łyżki mąki
    płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    kostka masła
    3 budynie śmietankowe
    1 litr mleka
    2 paczki delicji brzoskwiniowych
    2 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto delicja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na puszystą pianę mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i żółtka. Wiórki kokosowe dokładnie mieszamy z makiem, mąką i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy z ubitą pianą. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w w 180 stopniach C przez ok. 30 minut. Budynie przygotowujemy rozpuszczamy w szklance mleka. Resztę mleka zagotowujemy z 10 łyżkami cukru. Dodajemy mieszankę budyniową. Gotujemy do czasu aż zgęstnieje. Studzimy. Masło ucieramy mikserem. Powoli dodajemy budyń. Wykładamy na biszkopt. Masę budyniową wykładamy na biszkopt. Wykładamy delicje. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Delicje

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować