Ciasto „Czereśniowy gagatek”

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W moim domu czereśnie goszczą w wypiekach cały rok. Uwielbiam te owoce i ich smak dodaje do różnych słodkich wypieków.

Serdecznie polecam tą bardzo prostą i smaczną wersje smaku lata. Czereśnie można zastąpić wiśniami lub innymi ulubionymi drobnymi owocami

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1szklanka=250 ml

    Składniki:

    2 szklanki mąki pszennej

    Pół szklanki oleju rzepakowego

    2 jaja

    1 szklanka serka homogenizowanego

    ¾ szklanki cukru

    2 Łyżeczki proszku do pieczenia

    Szklanka wydrylowanych czereśni lub wiśni

    Kilka łyżek bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto „czereśniowy gagatek” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki doprowadź do temperatury pokojowej. Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z cukrem. W osobnej misce wymieszaj jaja, olej i serek za pomocą trzepaczki i dodaj do suchych składników (mąkę z proszkiem i cukrem). Wymieszaj tylko delikatnie do połączenia składników. Przełóż do dużej formy keksowej o wymiarach około 10x30 cm. Na wierzch wyłóż owoce obtoczone w bułce tartej. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Serek Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować