Ciasto jest lekko wilgotne, mocno czekoladowe i prawie dietetyczne.
0 (0 ocen)
Porady
W tym roku, staram się jak mogę zmienić chociaż częściowo moje przepisy na bardziej zdrowe i dietetyczne. Wiem, że nie uda mi się ze wszystkimi, ale mam nadzieję, że i tak będzie ich dużo. Od kilku dni miałam ochotę na coś czekoladowego i możliwie oryginalnego. Słyszałam o pysznych ciastach z cukinią, jednak większość z nich zawierało dużą ilość cukru i tłuszczu. Stworzyłam więc własny przepis. Chyba się nim nie rozczarujecie? Ciasto jest wilgotne i mocno czekoladowe. Z ograniczoną ilością cukru. Tłuszcz to tylko ten, jaki znajduje się w czekoladzie, jajku i jogurcie. Do wypieku zamiast zwykłej mąki, użyłam mąkę razową i kakao. Ciasto wszystkim smakowało, chociaż moje dzieci stwierdziły, że mało słodkie. Można zwiększyć troszkę ilość cukru lub zamienić czekoladę gorzką na mleczną. Kwestia indywidualnego smaku każdego z nas.
Komentarze