Ciasto czekoladowo-kokosowe

4.5 (195 ocen)

  • 50 min

Pyszne i proste ciasto! Polecam :)

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    200g cukru
    250g margaryny
    200g mąki pszennej
    4 jaja
    3 łyżki kakao
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki mleka
    Masa kokosowa:
    500 ml mleka
    6 łyżek kaszy manny
    200g wiórek kokosowych
    200g margaryny
    200g cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto czekoladowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Margarynę zmiksować z cukrem, dodawać po jednym jajku. Dodać make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao. Ciasto przelać do prostokztnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w 180 stopniach. Ciasto ostudzić.
    Masa kokosowa: Do garnka wlać mleko, dodać cukier i margarynę zagotować. Dodac kaszę mannę i wiórki kokosowe. Gotowac aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Chłodna masę włożyć na upieczone wcześniej ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować