Ciasto czekoladowo-jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto oprócz wrzątku wymieszać w misce. Następnie dodać wodę- wymieszać i wylać na formę 24x24 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 40 min w temp. 180C - do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Jagody włożyć do garnka razem z wodą i cukrem. Chwilkę pogotować , aż owoce się rozpadną przetrzeć prze sitko i wystudzić. Żelatynę zalać wrzątkiem i wystudzić. Kremówkę zmiksować na gęsty krem, następnie po łyżce dodawać jagody oraz żelatynę. Krem wyłożyć na ciasto posypać świeżymi jagodami, malinami, borówkami( co kto ma) udekorować świeżą miętą. Włożyć do lodówki na 3 godziny.
Komentarze