Ciasto czekoladowo-cukiniowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Tym razem proponuję wam ciasto, które podbiło serce moje i mojej rodziny. Jest bardzo wilgotne i sycące. Pachnie cynamonem i przyprawami do piernika. Można przechowywać nawet do pięciu dni. Po prostu rewelacja.

  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • -350 gr cukinii (3 szklanki)
    -1/2 kostki masła
    -100 ml oleju
    -230 gr cukru
    - szczypta soli
    - 2 całe jajka
    -300 gr mąki
    -1 łyżeczka sody
    -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -200 gr jogurtu greckiego
    -3 łyżki kakao
    -2 łyżeczki cynamonu
    -1/2 łyżeczki przyprawa do piernika
    - mleczna czekolada

    Polewa:
    -śmietana 30%
    - czekolada z orzechami
    - 2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto czekoladowo-cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CZEKOLADOWO-CUKINIOWE 1. -WSZYSTKIE SUCHE SKŁADNIKI PRZESIEWAMY I MIESZAMY RAZEM OPRÓCZ CUKRU
    -CUKINIĘ OBIERAMY I DRYLUJEMY PESTKI NASTĘPNIE ŚCIERAMY NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH
    -MASŁO W TEMPERATURZE POKOJOWEJ UCIERAMY Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ,
    DODAJEMY OLEJ I SZCZYPTĘ SOLI MIESZAMY NASTĘPNIE DODAJEMY 2 CAŁE JAJKA
    -DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI MIESZAMY NA NISKICH OBROTACH
    -DODAJEMY JOGURT I MIESZAMY NASTĘPNIE CUKINIĘ
    - DODAJEMY POKROJONĄ NA MAŁE KAWAŁKI MLECZNĄ CZEKOLADĘ DELIKATNIE MIESZAMY
  • CZEKOLADOWO-CUKINIOWE 2. -CIASTO WYLEWAMY NA BLASZKĘ O WYM 18X28 LUB ŚREDNIĄ TORTOWNICĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA I PIECZEMY OK 50 MIN LUB DO SUCHEGO PATYCZKA
  • CZEKOLADOWO-CUKINIOWE 3. -ŚMIETANĘ PODGRZEWAMY W GARNUSZKU NASTĘPNIE WRZUCAMY CZEKOLADĘ Z ORZECHAMI I 2 ŁYŻECZKI KAKAO MIESZAMY I WYLEWAMY NA WYSTUDZONE CIASTO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czekolada Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować