Ciasto czekoladowe ze śliwkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jest zaskakująco przepyszne. Delikatne, mocno czekoladowe, a nie jakieś tam kakaowe, jakby można było przypuszczać, puchate, wilgotne i rozpływa się w ustach.Wciąż go mało.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - margaryny lub 3/4 szklanki oleju: 125 gramów
    - mąka: 3 szklanki
    - cukier: 2 szklanki
    - kakao gorzkie: 0.5 szklanki
    - soda: 2 łyżeczki
    - gorąca woda: 2 szklanki
    - ocet: 2 łyżki
    - kawa rozpuszczalna: 2 łyżki
    - olejek: 1 sztuka
    - śliwki: 6 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto czekoladowe ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę,jeśli jej używamy, rozpuszczamy.
  • 2. Składniki suche mieszamy z sobą w jednej misce.
    W drugiej mieszamy składniki mokre.
    Następnie składniki mokre wlewamy do suchych mieszając wszystko z sobą.
  • Ciasto śliwkowe czekoladowe 3. Całość wlewamy do tortownicy ( ja miałam 26 cm) czy innej blachy niewielkiej.
    Na wierzch kładziemy śliwki, posypujemy wszystko cukrem i pieczemy 50 min w temperaturze 180 stC
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować