CIASTO CZEKOLADOWE Z ZATOPIONYM SEREM

5 (161 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Sernik bardzo delikatny, dwukolorowy z czekoladą. Uwielbiamy go bo jest pyszny.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ciasto;
    -200 g. czekolady ciemnej
    -1 masło-250 g.
    -3/4 szklanki cukru
    -6 jajek
    -300 g. maki tortowej
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia

    masa serowa:
    -1 kg. sera-wiaderko
    -3/4 szklanki cukru
    -4 jajka
    -1 cukier waniliowy
    -1 biały budyń
    -2 łyżki grysiku

    -puder cukier do posypania
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Ciasto czekoladowe z zatopionym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przemieszane ciasto 1. ciasto-Czekolady wraz z masłem rozpuścić nad parą. Wymieszać i ostudzić do letniego. Białka ubić z cukrem, potem z żółtkami. Przesiewać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać łopatka. Na koniec wmieszać czekolady z masłem. Połowę wylać do blaszki z papierem do piecz. 30x40.
    masa serowa- Zmiksować jajka z cukrem. Potem z serem, grysikiem i przesianym budyniem. Masę serową lać pasamy (4 po długości).Między wylać resztę zostawionego ciasta. Lekko przemieszać patyczkiem do szaszłyków.
    Można dodatkowo, poprzeciągać w górę w dół itd.
  • ciasto po upieczeniu 2. Piec ok.60 min. w 175*C. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.45 (203 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto

4.45 (203 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

CIASTO CZEKOLADOWE z MALINAMI

viki2903 Bardzo kremowe i delikatne 2 godz.

To może cię zainteresować