Ciasto czekoladowe z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-Białka ubijamy z odrobiną soli, potem cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i budyniami. Delikatnie mieszamy. Pieczemy w blaszce 30x40,z papierem do piecz. 25-30 min.170*. Upiec drugi taki sam biszkopt.
2.Biszkopt nasączyć sokiem z wiśni.
3.masa-Czekoladę rozpuścić na parze, z margaryną. Odstawiamy do przestygnięcia , od czasu do czasu mieszając żeby nie zastygło. Resztę masła utrzeć z cukrem,potem letnią czekoladą. Wyłożyć masę i rozsmarować.
4.Rozsypać odsączone drylowane wiśnie.
5.Przykryć drugim biszkoptem. Górę polać polewą czekoladową.
Komentarze