Ciasto czekoladowe z pianką kawową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę z mlekiem rozpuścić na parze. Przestudzić. Całe jaja ubić z cukrem, wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i kawą. Na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę. Ciasto wylać na wyłożoną papierem blaszkę 25×30 cm. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Wystudzić. Kiedy wystygnie, lekko nasączyć.
Cappuccino i kawę zalać gorącym mlekiem i mieszać do rozpuszczenia. Kiedy wystygnie, wsypać żelatynę, a kiedy spęcznieje, podgrzać i mieszać do rozpuszczenia żelatyny. Śmietanę zmiksować na puch i stopniowo wlewać wystudzoną żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do stężenia. Wierzch ciasta udekorować polewą. Smacznego :)
Komentarze