CIASTO CZEKOLADOWE Z KONFITURĄ

  • wyświetlono: 390 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Wilgotne mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem ulubionej konfitury. Gotowe w 45 minut idealne na szybką wizytę gości !

DSC_3377_Perfect365
  • 10 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

- 3 jajka *duże
- 150 g cukru
- 100 g masła
- 160 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g gorzkiej czekolady
- pół słoiczka dowolnej konfitury
- polewa czekoladowa

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

CIASTO CZEKOLADOWE Z KONFITURĄ

  • 1. Do miski dodać jajka oraz cukier i miksować do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać masło nadal miksując a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia.
  • 2. Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę dodać konfiturę i chwilę przestudzić. Wysmarować tortownicę o wymiarach 21 cm masłem a następnie wylać przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut do tzw. suchego patyczka.Kiedy ciasto przestygnie polać polewą czekoladową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



 

Komentarze

Podobne przepisy

„Ciasto czekoladowe z jabłkami”

Dodane przez: nadia180

„Ciasto czekoladowe z jabłkami”

Wspaniałe w smaku ciasto. Synek...

Ciasto cappuccino z konfiturą z czarnej porzeczki

Dodane przez: bienpyt

Ciasto cappuccino z konfiturą z czarnej porzeczki

Lekko kwaskowe z delikatnym kremem...

Czekoladowe ciasto z cukinii

Dodane przez: Mienta

Czekoladowe ciasto z cukinii

Super wilgotne i puszyste ciasto...

ciasto czekoladowe z wiśniami

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ciasto czekoladowe z wiśniami

Ciasto czekoladowe z wiśniami,...

Ciasto czekoladowe z dynią

Dodane przez: akrobatka22

Ciasto czekoladowe z dynią

Sezon na dynie w pełni ;) Polecam...

Ciasto z herbatnikami i konfiturą "Szybciorek"

Dodane przez: Joanna Kryla

Ciasto z herbatnikami i konfiturą "Szybciorek"

Nazwałam tak to ciasto, bo przygotowuje...