CIASTO CZEKOLADOWE Z KONFITURĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wilgotne mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem ulubionej konfitury. Gotowe w 45 minut idealne na szybką wizytę gości !

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 jajka *duże
    - 150 g cukru
    - 100 g masła
    - 160 g mąki
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 100 g gorzkiej czekolady
    - pół słoiczka dowolnej konfitury
    - polewa czekoladowa

Ciasto czekoladowe z konfiturą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski dodać jajka oraz cukier i miksować do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać masło nadal miksując a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia.
  • 2. Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę dodać konfiturę i chwilę przestudzić. Wysmarować tortownicę o wymiarach 21 cm masłem a następnie wylać przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut do tzw. suchego patyczka.Kiedy ciasto przestygnie polać polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy