Ciasto czekoladowe z kokosem.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczne ciasto, znika bardzo szybko. Przepis z opakowania, dodane owoce.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 250 g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    250 g cukru
    250 g margaryny
    5 jajek
    4 łyżki śmietany
    4 łyżki kakao
    cukier waniliowy

    Posypka:
    150 g kokosu
    120 g cukru
    90 g margaryny
    2-3 łyżki mleka
    ja dałam trochę migdałów

Ciasto czekoladowe z kokosem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę oraz kakao.
    Z białek ubić pianę połączyć z ciastem. Dno tortownicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem, wysypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do formy. Na cieście ułożyć borówki.
  • 2. Posypka
    Wszystkie składniki wymieszać. Posypać na ciasto.
    Piec w temperaturze 180 st. ok. 50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy