Ciasto czekoladowe z kiwi

4.5 (176 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo dobre czekoladowe ciacho z kiwi

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - olej (biszkopt): 0.75 szklanki
    - jajka (biszkopt): 4 sztuki
    - mąka tortowa (biszkopt): 1 szklanka
    - mąka ziemniaczana (biszkopt): 2 łyżki
    - kakao (biszkopt): 2 łyżki
    - proszek do pieczenia (biszkopt): 0.5 łyżki
    - cukier puder (biszkopt): 1 szklanka
    - kiwi (nadzienie do biszkoptu): 3 sztuki
    - budyń śmietankowy (masa budyniowa): 1 opakowanie
    - mleko (masa budyniowa): 0.5 litra
    - cukier (masa budyniowa): 1 łyżka
    - mąka pszenna (kruszonka): 2 łyżki
    - cukier puder (kruszonka): 2 łyżki
    - kakao (kruszonka): 1 łyżeczka
    - margaryna (kruszonka): 1 łyżka
    - budyń czekoladowy (kruszonka): 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto czekoladowe z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto czekoladowe z kiwi 1. Jajka wbić do pojemnika dodać cukier puder i ubić . Mąkę przesiać z kakao,proszkiem do pieczenia,i mąką ziemniaczaną i dodać do masy jajecznej .Wlać olej i dokładnie wymieszać.Ciasto wylać na małą tortownicę (dno wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować tłuszczem).Kiwi obrać i pokroić na ósemki. Owoce lekko wcisnąć w ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec przez około 20 -25 minut.Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu z dodatkiem jednej łyżki cukru.Wszystkie składniki na kruszonkę włożyć do miseczki i wyrobić drobną kruszonkę.Budyń wyłożyć na podpieczone ciasto i posypać kruszonką i wstawić ponownie do piekarnika.Piec jeszcze około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować