„Ciasto czekoladowe z jabłkami”

4.97 (186 ocen)

  • 3 godz. 30 min

Wspaniałe w smaku ciasto. Synek bardzo go lubi i zawsze pomaga w przygotowaniach.

  • 3 godz. 30 min

Składniki:

  • -8-10 jabłek (średniej wielkości)
    - 1 i 1/2 szklanki cukru
    - 1/2 szklanki oleju
    - 3 szklanki mąki
    - 5 jajek
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.97 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Desery

„ciasto czekoladowe z jabłkami” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Dodać cukier i olej. Dokładnie wymieszać. Zostawić na 2 godziny w ciepłym miejscu, żeby puściło sok. Następnie dodać żółtka, pianę ubitą na sztywno z białek oraz mąkę przesianą z sodą, proszkiem do pieczenia i kakao. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( 21x33cm ). Piec około 50 minut w 180 stopniach C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować