Ciasto czekoladowe z gruszką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Gruszki zatopione w pysznym cieście czekoladowym.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 szkl mąki
    3 łyżki kakao
    łyżeczka sody
    3 jaja
    1/4 szkl cukru
    1/4 szkl oleju

    gruszki / ok 4szt./

    Lukier:
    0,5 szkl cukru pudru
    1.5łyżki wrzątku

Ciasto czekoladowe z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem i szczyptą soli.
  • 2. Dodać cukier, ubić na sztywno.
  • 3. Dodać żółtka, i olej, mąkę wymieszaną z sodą i kakao.
  • 4. Gotowe ciasto przełożyć do keksówki, włożyć umyte, osuszone całe gruszki.
  • 5. Piec ok 30 min. w180 stopniach.
  • 6. Cukier puder zalać wrzątkiem, wymieszać dokładnie. Gotowym lukrem polać ciasto.

Porady

Na keksówkę wchodzi 4 gruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy