Ciasto czekoladowe z całymi gruszkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne,łatwe w przygotowaniu mocno czekoladowe ciasto z całymi gruszkami

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka - 2 sztuki
    ✅ olej - pół szklanki
    ✅ mleko - 180 ml
    ✅ kakao - 3 łyżki
    ✅ proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
    ✅ cukier - niepełna szklanka
    ✅ mąka pszenna - 2 szklanki
    ✅ gruszki (male) - 8 sztuk

Ciasto czekoladowe z całymi gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. "Mokre składniki" mieszamy razem (rózgą lub mikserem). Dodajemy suche składniki. Miksujemy wszystko razem do momentu,aż masa będzie gładka i jednolita.
    Gruszki myjemy i obieramy. Zostawiamy ogonki‼️ Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wylewamy do niej ciasto. Na cieście układamy gruszki ogonkiem do góry ➡️ ułożyłam w kształt okręgu i dwie na środku.
    Pieczemy w temperaturze 180°C przez 35 minut.

    Smacznego ☺

Komentarze

Podobne przepisy