Ciasto czekoladowe na spodzie z komosy ryżowej

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób

deser idealny dla łasuchów, bez obawy ,że pójdzie w boczki

  • 45 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Spód:
    250 g komosy ryżowej
    450 ml wody
    175 g daktyli
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    3 łyżki syropu z agawy
    szczypta soli
    2 łyżki nasion chia
    4 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa:

    4 łyżki kakao
    4 łyżki syropu z agawy
    2 łyżki oleju kokosowego
    2 awokado
    garść borówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Ciasto

Ciasto czekoladowe na spodzie z komosy ryżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Komosę namocz w wodzie przez ok. 20 minut, następnie odsącz na sitku i odstaw na godzinę,i przełóż do miseczki. Następnie dodaj pozostałe składniki i dokładnie zmiksuj blenderem.
    Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Piecz przez ok. 40 minut w 180 C. Gotowe ciasto odstaw aby przestygło.
  • 2. Wszystkie składniki (oprócz borówek) przełóż do misy blendera i zmiksuj na gładką masę.
    Tak przygotowaną masę wyłóż na ciasto, na wierzch wyłóż borówki.
    Odstaw do lodówki na ok. godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować