1.
Cztery gorzkie czekolady łamiemy na kostki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z margaryną. Żółtka jaj ucieramy z połową szklanki cukru. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie delikatnie mieszamy pianę z żółtkami, wlewamy powoli czekoladę i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy przez około 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Oceniamy stopień upieczenia ciasta. Nie powinno wylać się z tortownicy, dlatego też czas pieczenia możemy wydłużyć.
Kremówkę zagotowujemy w rondelku, dodajemy połamaną czekoladę i likier, mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Krem przelewamy na upieczone ciasto( powinno ono opaść podczas stygnięcia). Odstawiamy do zastygnięcia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze