Ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
1. Składniki suche łączymy razem, a w osobnym naczyniu łączymy wszystkie składniki mokre. Następnie przelewamy składniki mokre do suchych. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę czekoladę. Mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wykładamy do okrągłej formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez 20 minut.
KREM MALINOWY
1. Mascarpone, kremówkę i cukier puder umieścić w misce robota i ubijać do uzyskania gęstej masy (!Uwaga aby nie przebić kremu).
2. Do kremu dodać maliny i wymieszać robotem przez 30 sekund.
KREM WANILIOWY
1. Krem przygotować według przepisu na opakowaniu, ale bez dodatku masła. Dodać wanilię.
Na ostudzone ciasto czekoladowe wyłożyć krem malinowy, według uznania powkładać do kremu całe maliny i przykryć kremem waniliowym. Ozdobić malinami.
Komentarze